Monsters en Marktpleinen

Sessie 4
Woensdag 17-10-2012

Sessie 4 – Woensdag 17-10-2012 – Bij Thijs thuis
Aanwezigen: Carin, Thijs, Pepijn, Eddy, Niek

De groep komt al gauw een splitsing in de weg tegen met een wegwijzer. Ze kiezen er voor om linksaf te gaan richting Giloril.
Onderweg komen ze een magische winkel tegen waar ze ringen moeten dragen om überhaupt de inhoud van de winkel te kunnen zien. Alle artikelen, waaronder Skill Shards, zijn magisch maar helass te duur voor de party. De eigenaar helpt nog wel de avonturiers door ze richtingen te geven en te vertellen dat hun map magisch is.
De groep kiest er voor om een kortere maar gevaarlijkere route te nemen en Clyde gebruikt zijn magie om te ontdekken dat de map iets met de school van Conjuration te maken heeft.
De party overnacht in het bos en de volgende dag worden ze aangevallen door een Dire Bear tijdens het verzamelen van voedsel. Tijdens het gevecht gaat Mark neer, maar de Dire Bear is niet sterk genoeg en wordt verslagen door de groep. Aivël gaat ook neer na het gevecht doordat zijn Rage eindigde en beide gevallen strijders worden geheald door Orbin.
De Dire Bear had wat geld en 8 Skill Shards in zijn maag samen met wat diernbotten en botten van een klein persoon. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar van de winkel is opgegeten. De party kiest er voor om wat vlees en het hoofd van de Dire Bear mee te nemen omdat deze best wat waard is, en ze gaan weer op stap.

tl;dr:
De party gaat richting Giloril en komt een winkel tegen met te dure magische items, waar ze richting krijgen voor een kortere weg richting hun doel
Clyde ontdekt dat de kaart magisch is en afkomstig is van de school van Conjuration
Tijdens een overnachting wordt de party overvallen door een Dire Bear. Deze wordt verslagen en de party is 8 Skill Shards rijker

View
Sessie 3
Woensdag 10-10-2012

Sessie 3 – Woensdag 10-10-2012 – Bij Thijs thuis
Aanwezigen: Carin, Thijs, Pepijn, Eddy, Niek (een uur later)

De avonturiers worden uiteindelijk uitgeladen bij een boerderij voor overnachting, terwijl ze vastgebonden blijven. De groep die ze ontvoerd hebben bestaat uit 4 personen, 3 mannen en 1 vrouw. De vrouw heeft schijnbaar de leiding.
De volgende dag wordt de party weer in de kar geladen, maar Mark verzet zich en heeft schade aan één van de mannen, genaamd Ben, kunnen aanbrengen door zijn hand er af te bijten. Uiteindelijk wordt Mark overmeesterd en wordt de groep verder vervoerd.
Onderweg zien Aivël en Orbin een scherpe spijker in de kar waar ze de touwen aan los kunnen snijden. Ze bevrijden de andere twee ook en wachten op het beste moment om te ontsnappen. Het wordt al nacht en de kar stopt uiteindelijk bij een grot. De halfling wordt naar de grot geleid en terwijl iedereen afgeleid is, gaan Aivël en Orbin op zoek naar de wapens op de kar.
Uiteindelijk worden ze ontdekt en geeft Mark dekking voor Aivël en Orbin. Al snel hebben de twee alle wapens gevonden en kunnen ze de groep ontvoerders overmeesteren. De halfling cast Charm Person op de vrouw om er voor te zorgen dat de groep vriendelijk blijft.
De groep wilde de avonturiers uitleveren en het geld gebruiken om weer toegelaten te worden bij hun bende.
Mark zoekt iedereens spullen, en terwijl iedereen afgeleid is probeert de groep ontvoerders te ontsnappen. Vlug stappen de avonturiers op de kar om er zelf vandoor te gaan voordat zij versterking kunnen halen.

tl;dr:
De groep die de avonturiers ontvoerd hadden bestaan uit 3 mannen en 1 vrouw.
De avonturiers hebben zich los kunnen maken door een scherpe spijker in de kar.
Terwijl de ontvoerders bij een grot stoppen om te overnachten, overmeesteren de avonturiers de 3 mannen en vrouw en gaan er met hun kar vandoor.

View
Sessie 2
Woensdag 26-09-2012

Sessie 2 – Woensdag 26-09-2012 – Bij Thijs thuis
Aanwezigen: Carin, Thijs, Pepijn, Eddy, Niek

Mark en co hebben besloten om over wat grotere wegen te lopen, richting een dorp iets uit de buurt. Onderweg komen ze een boerderij tegen waar ze voedsel kopen. Ook worden ze gestopt door iemand op een paard met wagen die hen vraagt of ze iemand van de familie Highborn hebben gezien. De groep ontkent alles.
Uiteindelijk komt de groep aan in een kleiner dorp waar ze slapen op de banken in de kapel, waarna ze snel wakker worden gemaakt door ene Gerard die hen laat slapen in een van zijn stallen.
De volgende dag worden Mark en co aangevallen door 6 assassin-achtige personen. De groep kan twee assassins uitschakelen, maar één van de assassins scheurt Marks cloak en liet de hele groep terugtrekken toen hij het pantser van Mark zag.
Het is al laat en de groep moet langs de weg overnachten. Mark en Aivël houden wacht en gelukkig gebeurt er niks. De volgende ochtend verzamelt Aivël voedsel en gaat de groep weer door. Ze worden nu een tweede keer gestopt door iemand op een paard die precies hetzelfde vraagt, en weer wordt alles ontkent.
Uiteindelijk komen ze een huis tegen waar de bewoner ze een binnendoorweg door een mijn heen aanwijst. Mark en co denken dat dit beter is in verband met meer assassins op de hoofdweg. De mijn is een doolhof en de groep zat er een redelijke tijd in vast. Ze vermijden elk mogelijk gevaar en komen er uiteindelijk uit.
Het is alweer laat en de groep moet weer langs de weg overnachten. Mark houdt de wacht maar hoort stemmen van de weg en gaat op onderzoek uit. Als hij terugkomt is iedereen verdwenen en wordt hij zelf ge-ambusht en knock-out geslagen. Wat later worden alle vier wakker in een gesloten kar.

tl;dr:
Mark en co gaan naar een dorp enigszins richting het kruis op de map.
Onderweg worden ze twee keer gevraagd of ze iemand van de familie Highborn hebben gezien.
Ze worden aangevallen door assassins die zich terugtrekken wanneer ze zien dat Mark een Highborn is.
Voor veiligheid neemt de groep een binnendoorweg door een mijn.
Overnacht wordt de groep in hun slaap ge-ambusht en worden ze wakker in een gesloten kar.

View
Sessie 1
Woensdag 19-09-2012

Sessie 1 – Woensdag 19-09-2012 – Bij Carin thuis
Aanwezigen: Carin, Thijs, Pepijn, Eddy, Niek

Demarcus ‘Mark’ Highborns familie is captain van de town guard. Mark wordt ‘s nachts door zijn broer wakker gemaakt en krijgt een map en envelop in zijn handen gedrukt. Zijn huis staat in brand, maar hij moet meteen de envelop naar de aangegeven plek op de map brengen zonder zelf herkend te worden.
Mark gaat naar de kerk voor Moradin en vraagt de priester, Orbin Dolan, om hulp. Orbin scheert Mark kaal en geeft hem een cloak zodat hij onherkenbaar is. Op Marks verzoek gaat Orbin met hem mee.
Ondertussen wordt een patrouille wachter, Aivël genaamd, benaderd door een paar verdachte personen die hem de weg vragen naar Marks huis. Aivël leidt hen naar Marks huis, maar laat ze snel in de steek wanneer hij ziet dat het huis in brand staat. Toevallig liep hij net langs de tempel en wordt hij gespot door Mark en ook gevraagd om mee te gaan.
Wat verderop wordt ’Eddy’ (ik weet zijn personage naam niet) wakker van de brand. Als hij zijn huis uitstapt, merkt hij dat er een enorm monster gesummond wordt. Van schrik rent iedereen weg, de stad uit, inclusief ‘Eddy’ zelf. In de verwarring is hij samen met de groep van Mark buiten de stad gekomen en heeft hij besloten om maar veilig met hun mee te gaan.

tl;dr:
Mark moet een brief van zijn broer naar de plek op een kaart brengen. Orbin, Aivël en ‘Eddy’ gaan met hem mee.
Marks huis stond in brand en er was een groot monster gesummond. Er liepen ook verdachte personen rond.

View
Welcome to your Adventure Log!
A blog for your campaign

Every campaign gets an Adventure Log, a blog for your adventures!

While the wiki is great for organizing your campaign world, it’s not the best way to chronicle your adventures. For that purpose, you need a blog!

The Adventure Log will allow you to chronologically order the happenings of your campaign. It serves as the record of what has passed. After each gaming session, come to the Adventure Log and write up what happened. In time, it will grow into a great story!

Best of all, each Adventure Log post is also a wiki page! You can link back and forth with your wiki, characters, and so forth as you wish.

One final tip: Before you jump in and try to write up the entire history for your campaign, take a deep breath. Rather than spending days writing and getting exhausted, I would suggest writing a quick “Story So Far” with only a summary. Then, get back to gaming! Grow your Adventure Log over time, rather than all at once.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.